Diskuze

Vzhledem k tomu, že se v diskuzi objevují stále častěji vulgární výrazy, byla diskuze změněna na moderovanou, tj. že každý příspěvek bude nejdříve odeslán ke schválení. Zodpovězeno bude pouze členům, kteří uvedou alespoň křestní jméno a číslo členského průkazu. Na dotazy od anonymů nebo podepsané smyšlenými jmény odpovězeno nebude.

685 Responses

1. Veselý Roman napsal:

Jenom krátce, dnes 20.8. byl vysazen PD na revír Bečva Vsetínská 2 od Prženského mostu po park na Vsetíně.
    Prostory u tenisových kurtů a dále po splav na Ohradě budou osazeny v pozdějším termínu z důvodu poruchy vzduchovacího zařízení. Předešli jsme tímto úhynu vysazovaných ryb.
    Veselý

2. Pavel Šťastný napsal:

Dobrý den, mohli by jste zveřejnit rozpis Bečvanské mušky, pokud jej máte k dispozici?
    Děkuji.

• admin napsal:

Zdravím, propozice přidány do Aktualit – Upozornění na zákaz rybolovu.
      S pozdravem
      D. Molek

3. ondřej napsal:

dobrý den prosimvás chtěl sem se vás zeptat jestli de uvás kupit povolenka jen na 2 nebo na 3 dni když není vubec rybářem? šloby to nějak ? děkuji předem za odpověd

• Jednatel MO napsal:

Nemusíte být členem ČRS, ale musíte mít rybářský lístek, který prodávají obecní a městské úřady. Na základě vlastnictví rybářského lístku vám prodáme povolenku pro nečleny ČRS.
      Jednatel

4. Veselý Roman napsal:

Vzhledem k předpovědi o ustálení počasí a průtoku Bečvy, bude ve dnech 18 – 22.8. vysazen PD na revír BV 2.
    Sledujte naše stránky, datum vysazení bude upřesněno. Podle sdělení dodavatele je průměrná váha ryb 0,40 kg a bude vysazen 1q. Všechno se může trochu pozměnit, další ryby budou vysazovány od druhé poloviny září.
    Tato várka je vysazena ještě v měsíci srpnu a mohou si zachytat i příznivci přívlače.
    Veselý

5. Jednatel MO napsal:

Upozornění na omezení provozu kanceláře MO.
    Ve dnech od 22.8. do 31.8.2014 bude kancelář MO ČRS Vsetín uzavřena. Ve velmi naléhavých případech se obraťte na předsedu MO p. Tymráka, tel.č. 603 891 574.
    Jednatel MO.

6. Veselý Roman napsal:

Dne 6.8. byl na revír BV 4 vysazen pstruh duhový
    Veselý

• Pavel Šťastný napsal:

Dobrý den, nebylo by lepší počkat s vysazením PD na září-říjen až skončí možnost lovu PO?

• Veselý Roman napsal:

Ne ještě si mohou zachytat příznivci přívlače a v září budou vysazeny další ryby.
        Také jsem potřeboval připravit sádku na odlov generační ryby PO.
        Veselý

7. Michal 69 napsal:

Prosim hospodare pana Veseleho aby tyden pred vysadbou ryb do lacnovskych rybniku upresnil datum a cas vysadby ryb.Dekuji

• Pavel Šťastný napsal:

Samozřejmě, aby se všechny vydry mohly včas nachystat a být na místě hned po vysypání ryb. To snad není ani možné, co tady kolikrát čtu za příspěvky. Vysadit ryby a zahájit revír na 14 dní, jako je to běžné u většiny normálních MO!!!!!

• David Molek napsal:

Dobrý den, věřím, že pan Michal nepatří mezi „vydry“ a pouze ho zajímá činnost organizace. Podle mých informací bude samozřejmě po vysazení ryb do MP revíru tento patřičně dlouho zahájen.
        S pozdravem David Molek

8. Michal 69 napsal:

Muzu se zeptat, na kterem rybnice v lacnove je nejvice dravcu?Klidne i podmiraci hlavne bych si chtel chytit nejakeho dravce.

9. David Molek napsal:

O tom, že jsou i na Lačnově krásné ryby se můžete přesvědčit tady: http://www.mocrsvsetin.g6.cz/?attachment_id=883

• Roman Konůpka napsal:

Pane Molku,
      záleží také, ze kterého roku ta fotka je a odkud je. Myslím, že je to skvělá reklama pro prázdné rybníky! A pokud je úlovek letošní, nedokládá to v žádném případě dobré zarybnění lačnovských rybníků. Byl jsem zde minulý týden několikrát s ostatními rybáři, bylo nás 9 (jedna udice na kapra, druhá na dravce) a NIKDO neměl ani záběr za celý den! Pokud je candát opravdu z lačnovského rybníku, pak blahopřeji, i když se osobně domnívám, že jde o sveřepou reklamu MO.

• David Molek napsal:

Fotka je podle dostupných informací pořízena 1. 7. 2014. (Podařila se mi získat ještě jedna fotka úlovku zde: http://www.mocrsvsetin.g6.cz/?attachment_id=884. Netvrdím, že Lačnov je výborně zarybněn, ale pouze jsem informoval, že i na Lačnově se dají chytit pěkné ryby. Jestli jsem dobře četl diskuzi níže, na úpravě systému zarybňování se už pracuje.
        A pokud jste během minulého týdne neměli ani záběr, možná bych doporučil změnu způsobu lovu, denní doby, místa a pokud by to nepomohlo, tak i revíru – prý minulý týden brali kapři na Bystřičce, alespoň podle souseda, který jezdí na ryby o půl čtvrté ráno a v 9 už byl s lysákem doma. Nevím ale, jak se projeví na braní ryb počasí tohoto týdne. Je třeba zkoušet. Každopádně přeji příjemný lov a mnoho záběrů. S pozdravem D. Molek

• Roman Konůpka napsal:

Milý pane Molku,
          děkuji Vám za rady, ale vše, co popisujete, jsme s kolegy zkoušeli, výkon rybářského práva provádíme cca 4:00 – 00:00, ale kde nic, tu nic. Lačnovské rybníky jsou překrásné, mám k nim osobní vztah, a proto mě mrzí, že zejí prázdnotou. Bohužel musím jezdit za rybou např. do Otrokovic, Napajedel, Topolné, Lukova, na řeku Sázavu, Lužnici a podobně, tam si člověk opravdu zarybaří a o záběry po celý den není nouze. Doufám, že lačnovské rybníky budou do budoucna také takto atraktivní jak jmenované revíry. Opravdu si to zaslouží! I já Vám přeji krásné chvíle strávené u vody a pohodovou dovolenou.
          Petrův zdar!
          Roman Konůpka

• Jindřich Psota napsal:

Nevím čemu se furt divíte…pokud se to nezmění v hlavách rybářů, bude na rybníku vždycky prázdno..Sem snad jediný kdo něco na lačnově pouští…A když se s někým bavím tak mi řekne, že on ryby pro sebe nebere, že všechno rozdá..ale něco pustit ani za nic…Tady maminka mladého pána píše, že úlovků už má tolik, že neví co s nimi….tak proč tam chce sedět každý den? aby plnil mražák a na jaro to vyházeli na hnůj..Líny odváželi po desítkách kusů…až mi z toho bylo ouzko…tlak na lačnov je poměrně velký ještě když každý myslí jen na to aby nachytal co nejvíc, aby se mu zaplatila povolenka…osobně takovým rybářům radím, že je vyjde levněji zajít do kauflandu..takže asi tak k zarybnění….Candáti na llačnově jsou pěkní, jen jsou zdrženlivý a není to otázka jednoho sezení….lov ještě znepříjemnují vysazené malé štičky které jsou u rybky dřív než velký candoš..

• Roman Konůpka napsal:

Pane Psoto,
        naprosto souhlasím. Na lačnovských rybnících, jak jsem častokrát svědkem, každý bere opravdu vše, co mu přijde na háček! Dokonce nemírové ryby a třeba i 3 kapry ze den, tady je to normální. A když je upozorníte, přesně odpoví to, co popisujete. Aby se mi náklady na povolenku vrátily a také argumentují s tím, když to neudělám já, tak to udělá někdo jiný. Chce se mi z toho zvracet… Kontrola nikde!!! A pytláků, kteří mají přes noc nástrahy na samosek navázány na víc jak 10 návazců přes noc je víc než dost!!! Ale bohužel, tak to tu chodí!!! Maminka chlapce v rozhovoru je asi úplně mimo, mám pocit, že nemá ani potuchy o stanovených mírách ryb a že je to spíš skrytá reklama MO o zarybněnosti lačnovských rybníků. Měla by se spíš zabývat problematikou, jak se tito mladí rybáři (myšleno všeobecně, rozhodně ne osobně) u vody chovají, jak loví non stop a jaký nepořádek u vody dělají! Pak by ji asi chuť na rybu přešla! A k candátům – mám tu nyní kolegu, chytá zde již celý týden candáty, a nic! Ani záběr! Nejsou tu!!! Pouze malé štičky. Ale ty uloví výrostci i když jsou nemírové!!! Pak mají plné lednice nemírových ryb! Hodně štěstí a pohodu u rybaření.

10. Jan Doné napsal:

Vážení kolegové rybáři,
    i když se situace v informovanosti lepší, postrádal jsem informace o strategii Výboru ÚS ČRS Ostrava. Nějaké informace jsem paradoxně nenašel na stránkách ÚS, ale nedávno našel u sousedů MO ČRS Rožnov pod R. a kdo má zájem, může si je nalézt na vyhledávači SEZNAM, pod : http://www.crs-roznov.cz/aktuality/analyza_mo.pdf Je to ANALÝZA VÝVOJE ČLENSKÉ ZÁKLADNY A STRATEGIE JEJÍHO DALŠÍHO ROZVOJE v rámci Územního svazu ČRS pro Severní Moravu a Slezsko.
    Přeji pěkné léto Jan Doné.

• Veselý Roman napsal:

Vážený pane
      neustálá kritika nás nebo Územního svazu z vaši strany to už musí člověka bavit. Napište raději kolegům co jste pro Vsetínskou organizaci udělal Vy. Jenom ne, že jste vydal knížku, ale pracovně. Účast na přelovech, generačních rybách, vysazování plůdku a práce na středisku Hovězí. Možná se pletu a za pana Čermáka jste se aktivně těchto prací účastnil pak se Vám tímto zároveň omlouvám.
      Váš dotaz přeposílám na ÚV ČRS Ostrava.

• Jednatel MO napsal:

S touto analýzou ale nemusí každý souhlasit!!!!

11. Libor Tomek napsal:

Dobrý den,
    pane Veselý, máte pěkné fotky ve fotogalerii s vysazováním úhoříků. Líbí se mi vaše názory a poslední článek v sekci Aktuality. S tou negativní kritikou rybáře na různé věci v organizaci a zpětně návrhem dotyčného na lepší reálné rozumové alespoň dvě řešení máte dle mě naprostou pravdu. Nebo to předem zveřejnění na zarybňování s možností reálného shlédnutí.

Prosím Vás !
    Když šlo vysadit úhoříky, šlo by i vysadit velké množství malých dravců (štik, candátů) do přehrady Bystřička ?
    Je to tam s lovem dravých ryb tak strašně slabé. (Málo okounů, candátů) natož štik. Zkuste to prosím Vás nějak navrhnout a prosadit ! Proč nejde do dekretu ohledně vysazení na tento revír navrhnout a uskutečnit i velké zarybnění dravých ryb ? Z nedostatku peněz ? Kdo o tom celkově rozhoduje ? Proč se tam vždy vysazovali hlavně kapři ?

Děkuji předem za vaši odpověď.
    S pozdravem.
    Libor Tomek

• Veselý Roman napsal:

Vážení kolegové
      v první řadě si musíme uvědomit, že jsme v krajském hospodářství, dekrety na revíry má ÚV Ostrava a zároveň nám dodává násadu ryb do revírů. Na přehradě Bystřička není štika v zarybňovacím plánu, candát je choulostivá ryba na chov a v loňském roce vzhledem k počasí našemu hlavnímu dodavateli candáti uhynuli.
      Na přehradu bylo vysazeno pouze 300 ks této ryby. Mohu Vás ubezpečit, že se snažíme o co největší zarybnění našich revírů dravou rybou. Já také raději ulovím candáta než kapra. Měsíčně objíždím cca 25 rybářských revírů včetně Harty a dravci zatím nikde až na ojedinělé úlovky nejdou.
      V letošním roce se budu snažit dodat candáta + rozdíl z loňského roku a také štiku.
      S pozdravem Veselý.

• Libor Tomek napsal:

Děkuji Vám…

Kdo tedy o tom dekretu (zarybňovacím plánu) co v něm bude uvedeno pro přehradu Bystřička rozhoduje ? Ten ÚV Ostrava, nebo ještě někdo nad nimi ?

Zarybňovali jste letos pstruhy na potok Bystřičku – revír Bystřici Valašskou 1P ?

• Jednatel MO napsal:

Dekrety na rybářské revíry vydává vždy na určité období ministerstvo zemědělství. Držitelem dekretů jsou jednotlivé územní svazy.

12. Veselý Roman napsal:

Přikládám zarybňovací plán stanovený MZ pro naše revíry včetně ceny. Jenom upozornění, zarybňovací plán je stanoven na ryby průměrné váze 0,76 kg tj. K2. Cena za kg pro rok 2014 je 52 kč. Pokud vysadíme větší rybu úměrně tím klesne její počet a je Vám všem jasné, že pouze kapra o velikosti K2 vysazovat nebudeme. To, ale neznamená, že tam tato ryba nebude.
    Dekrety: Bystřice Valašská 1 A 4500 ks 177 840 Kč
    Lačnovský potok 1 A 2000 ks 79 000 Kč
    Bečva Vsetínská 4 A 600 ks 23 712 Kč Zarybňovací plány jsou stanoveny podle plochy revíru.
    Bude se vysazovat 60% na podzim a 40% na jaře. Toto neplatí pro Bystřičku zde se bude ryba vysazovat pouze na podzim. O skutečných počtech vysazených ryb budete včas informováni, případně se můžete přijet podívat. Ryby bude dodávat VÚS Ostrava a budou dopravovány dodavatelem. S pozdravem Veselý.

• Roman Konůpka napsal:

Vážený pane Veselý,
      děkujeme za Vaše sdělení ohledně vysazování ryb a prosím, můžete nám také sdělit, kolik amurů, línů, marén, štik, candátů, případně dalších druhů ryb se bude konkrétně vysazovat ještě letos také na Lačnovské rybníky?
      Počet 2000 ks na Lačnovské rybníky je myšleno na všechny tři rybníky celkem a nebo 2000 ks na každý rybník? Tedy, tj. 1200 ks (60%) na podzim, pokud by to bylo na všechny tři rybníky, znamená to, že se na každý vysadí 400 ks kaprů. Na jaře by to tedy bylo 40%, tzn. pouze 800 ks, pokud by to bylo na všechny tři rybníky, znamená to, že se vysadí na každý 266 ks kaprů. Není to málo? Něco zlikvidují sumci, nějaké procento bude tvořit úhyn (poškození ryb, nemoc a pod.) a zbytek během 14ti dnů zlikvidují pytláci (denní i noční) a někteří nenasytní důchodci. A o míře ryb nemůže být řeč, protože některým rybářům je stanovená míra na nic a berou vše, co jim přijde na háček. Pokud je to však myšleno tak, že se vysadí 2000 ks na každý rybník, pak je to konečně správný krok k zarybnění překrásných lačnovských rybníků a věřím, že se jejich atraktivita tímto rozhodně mnohonásobně zvýší. A my, poctiví rybáři, kteří jsme vděčni za každý záběr, si konečně krásně u vody odpočineme. Děkuji Vám za Vaši snahu udržet lačnovské rybníky atraktivní, i když vím, že to není snadné, ale pokud se bude pravidelně zarybňovat, budeme všichni jistě spokojeni. Ještě jeden návrh. Abychom si my, pracující, kteří se k vodě dostaneme pouze o víkendu a dodržujeme rybářská pravidla mohli zarybařit, navrhuji omezit docházku na všechny 3 rybníky na jednu týdně – celkem tedy 3 docházky týdně, na každý rybník 1 docházka. Věřím, že by pak nedocházelo k vyplenění ryb nenasytnými pytláky a důchodci, a ryb by zde po celý rok bylo dost pro každého.
      Posílit kontroly a tvrdě řešit závažné prohřešky (lov nonstop, přisvojení nemírové ryby, ponechání si 3 a více kaprů za den, zacházení s rybou, lov na 3 udice, ponechání nahozených udic bez dozoru a podobně) trestat odebráním povolenky a tučnou pokutou. Jedině pak vysazování a investice do zarybnění bude mít svůj efekt a smysl.
      Pane Veselý, přeji Vám krásné léto, pohodový odpočinek u vody a hodně krásných úlovků.
      Petrův zdar!
      Roman Konůpka

13. Veselý Roman napsal:

V pondělí 23.6 se koná schůze hospodářského odboru při VÚS Ostrava potom Vám všem odpovím na dotazy ohledně zarybnění a vysazování ryb. Hospodář MO Veselý

14. Lukáš Novotný napsal:

Dobrý den.

Vážený pane hospodáři Veselý,

kdy budete vědět, co a kdy budete vysazovat do těch Lačnovských rybníků ?

Zahájení se štikami na přehradě, bylo tak slabé. Fakt to nejde nějak zatraktivnit a vysazovat vícero dravých ryb ? Chápu Vás, že jste pstruhová organizace, ale i tak prosím Vás.
    Mohl byste, jak zase pojedete do té Ostravy navrhnout nějaké celkové zmírnění pravidel – zatraktivnění rybolovu pro rybáře třeba takto : (zpět 4 kusy lososovitých ryb na pstruhových vodách, povolení protihrotů na pstruhových vodách, vysazování velkých pstruhů, horní míra kapra 70+ na všech revírech, vysazování trofejních kaprů, vysazování kaprů 2 x ročně na všechny mp revíry, prosazení lovu na dírkách na mp vodách, každoroční lednové vysazování duháků a sivenů do vybraných mp revírů s možností lovu na dírkách, vysazování lososovité ryby 5 x ročně, vyjmutí oukleje pruhované z chráněného statutu – absolutní přemnožení v našich vodách a nesmysl hájení, nezvyšovat cenu povolenky.) Aspoň z tohoto něco…

Členů ČRS rok od roku ubývá, a pokud to tak půjde pořád dál, a nezačne se nějak pořádně se změnami, tak může v budoucnu celé fungování svazu i zaniknout. Většina rybářů, chce vždy nachytat hodně ryb.

Děkuji Vám předem za vaši ochotu. S pozdravem. Lukáš Novotný

• Jaromír napsal:

Informaci: Většina rybářů, chce vždy nachytat hodně ryb
      určitě hospodář ocení

• Lukáš Novotný napsal:

Většina rybářů, chce vždy nachytat hodně ryb – pane Jaromíre, tohle, ale znamená i to, že rybář rybu pustí / chytá stylem chytˇ a pustˇ, a je na každém rybáři zda si rybu ponechá, nebo ji pustí. Jde o to, ať si rybáři vždy dobře zachytají ! To je to, co rybáři u vody zvětšiny chtějí… Jsem přesvědčený o tom, kdyby byl nějaký průzkum – SWOT analýza pro rybáře, třeba to co navrhoval pan Konůpka, tak zvětšiny rybáři odpoví, že si chtějí vždy, pokaždé dobře zachytat – nachytat hodně ryb. (At´ už stylem ponechání si, nebo chytˇ a pustˇ) L. Novotný

• Pavel Šťastný napsal:

Pokud budeme spadat pod Ostravu, tak nečekejte nějaké slušné zarybnění, hlavně na MP revírech. To by se naše MO musela osamostatnit, jako to mají např. Hustopeče nebo Fryšták apod. , kde se dá slušně zachytat po celý rok a ne jen 14 dní po vysazení ryb.

15. Jan Doné napsal:

Dobrý den,
    když tak čtu předchozí komentáře je vidět, jak moc chybí informace. Je nutné poděkovat za nově zveřejněné statistiky, ale opět tam chybí dva sloupce a to počty vydaných povolenek. Nebude pak docházet k nepřesným výpočtům, jak jsou uvedeny v předešlých komentářích.
    Dějuji Jan Doné.

• Roman Konůpka napsal:

Vážený pane Doné,
      zveřejnění Výroční ekonomické zprávy naší MO za každý kalendářní rok na tomto webu by jistě všechny možnosti, statistiky, a konkrétní propočty nákladů za vysazené ryby s konkrétním místem sádek, tržby, náklady, odpisy, samozřejmě počet vydaných a jakých povolenek a další údaje jednoznačně uvedl na pravou míru. Pokud toto nebude, bude se jen spekulovat. A my, členové MO bychom zcela jistě měli být pravdivě informováni.
      Roman Konůpka

• Jednatel MO napsal:

Jak jistě víš, jsme v krajském hospodaření a proto jsou údaje o prodeji povolenek našim členům v podstatě nepodstatné. Evidenci ani nearchivujeme. Z některých záznamů bychom možná mohli počty vytáhnout, ale byla by to určitě nepřesná informace. Jedno je ovšem evidentní a to, že počty prodaných pstruhových povolenek klesají. V posledních letech se prodej pro dospělé členy pohybuje kolem čísla 200. V tom jsou ale i povolenky prodané rybářům jiných územních svazů a rybářům z jižní Moravy.

16. Roman Konůpka napsal:

Ke komentáři: 12.6. 2014 at 13:23 – Jednatel

Vzhledem k tomu, že pan jednatel zrušil možnost mi na jeho příspěvek odpovědět, musím na toto reagovat novým příspěvkem.

Pokud nechcete, aby zde byly diskuse, tak blok zrušte. Připadá mi nedemokratické nedat šanci odpovědět jakémukoli přispěvateli, a tak reaguji alespoň takto:

Pane jednateli,
    vycházel jsem z čísel, které předložil pan Michal a jen jsem podotkl, že není 1 + 1, ale 1 + 1 + 1, to je celé. Zveřejněná a dokonale zpracovaná Výroční zpráva by jistě všem byla jasným důkazem toho, co uvádíte. Já nemám problém s tím Vám nevěřit. Kdybyste zveřejňovali každoročně Výroční zprávu, bylo by jasné kolik členů MO organizace má a jak hospodaří. To jsou transparentní informace, které by měly být zveřejněny a pak nebude docházet k mylným nebo nepřesným informacím. Já jsem pouze provedl součty částek za pracovní povinnost (1.000,-), průměrná cena nejlevnější povolenky (1.500,-) a členský příspěvek (400,- Kč) a vypočítal na uvedený počet členů (1 400), takže jsem panu Michalovi pouze provedl matematické součiny a součty. To je jen matematika, která je daná svým výsledkem. Čerpal jsem z počtu členů zveřejněných panem Michalem a z cen povolenek uvedených na těchto stránkách a výši členského příspěvku pro rok 2014. O jiných údajích jsem nehovořil a ani nijak nespekuloval. Ba naopak. Připomněl jsem jen, že každá organizace má také náklady, vedlejší výdaje, cestovní příkazy, odměny, dohody o pracovní činnosti nebo provedení práce, odpisy, provozní náklady a další. To vše a další je dáno Stanovami, které mají jistě všichni členové nastudované, a které by měly být také na webu dostupné.
    Pokud Územní svaz rozhoduje o vysazování ryb na našich revírech, tak ať tak činí a je třeba na toto z Vašeho postu apelovat! Nebo nebylo by jednodušší pro spokojenost všech našich členů a vysazování ryb do našich revírů se osamostatnit a hospodařit si v rámci naší organizace? To by byl rybolov!
    Víte, já vím, že to není jednoduché, ale tato debata je o tom (myslím, že jste to stále nepochopil), že nám, některým členům chybí ryby v našich revírech. Když musíme zaplatit nemalé peníze za vše, co je výsledkem převzetí povolenky, by jistě naše vody měly mít dostatek mírových ryb. Vždyť si zaplatíme každoročně vše co je třeba a čekáme za to alespoň pár mírových ryb a nějakou radost z pobytu u vody. Ale když budete chodit na lačnovské rybníky v tuto dobu, na jaře nic nevysadíte, z podzimní sádky již nic není, dokonce ani nemírové ryby, o dravcích ani nemluvě, tak pak jste u vody třeba týden a nemáte ani záběr. Pak takové rybaření za ty peníze nemá smysl. Nikdy jsem své úlovky nepřepočítával na zisky, to bych již zbankrotoval, ale vždy mi jde o odpočinek a relax v přírodě, ale když po týdnu nemají rybáři ani záběr a ryba tam není, tak to už je otrava. Mojí reakcí na pana Michala bylo, pane jednateli to, že mi jde o dokonalé zarybnění lačnovských rybníků mírovými rybami a vysazení atraktivních dravců. Století sumci to tam nespasí. Sám jsem Vám několikrát nabízel organizační pomoc při schůzích, organizaci setkání a stále jsem Vám připraven být jakkoliv nápomocen, bude-li to v mých silách, i když jsem velmi pracovně i umělecky zaneprázdněn.. A věřte, že mi jde opravdu o dobro naší MO a také o znovu obrodu atraktivity lačnovských rybníků, neboť pokud zaspíme a nebudeme vysazovat, tyto překrásné revíry nebudou přitahovat turisty, hosty a sami si z našich krásných vod uděláme zatuchlé stoky bez ryb. Berte můj zájem o věc jako pomoc ostatním rybářům a nám všem, protože pokud se na zarybnění nepoukáže, nic se nenapraví. Spousta mých kolegů, rybářů, se kterými se na březích lačnovských rybníků potkávám je tímto znechucena a také musí za rybou jezdit desítky či stovky kilometrů mimo naše revíry.
    Věřím, že mé připomínky berete kolegiálně a naše dobrá spolupráce zůstane i nadále v přátelské rovině.
    Petrův zdar
    Roman Konůpka

• admin napsal:

Pan jednatel nezrušil možnost odpovědět, v administraci red. systému byla implicitně nastavena možnost na odpovědi do 5. úrovně, patrně proto se vám již nenabízela možnost Odpovědět. Nyní je nastavena možnost odpovědí na max. – 10. úrovně. S pozdravem D. Molek

• Roman Konůpka napsal:

Vážený pane Molku,
        srdečně Vás zdravím a děkuji za info a bleskovou reakci.
        Svůj příspěvek, reakci, jsem již zveřejnil výše.
        Roman Konůpka

• Martin Ševčík napsal:

Naprosto s panem Konůpkou musím souhlasit… Každý má svůj názor – jasně, ale když se nacházíme v době neustálého, neustálého, neustálého každoročního úbytku členů, kteří ať už třeba v malém počtu jsou pro VÚS – organizace peněžitým ziskem, tak je překvapující, že se s tím zarybňováním něco pořádného neudělá. Ryby v revírech určitě chybí. Mám hodně známých bývalých rybářů, kteří skončili s rybařením i z důvodu časového vytížení, ale hlavně z nespokojeností se zarybňováním. Není pravda, že organizace to dělají jak se říká zdarma, nějaké malé peníze z toho pro sebe mají. O to více mě překvapuje, že se více zarybňování nezatraktivní, hlavně to co píšete a uvádíte Vy – zarybnění obstojnými rybami třeba na ten Lačnov. To co rybář očekává a za ty 3.000 Kč chce. Vody zde máme fakt pěkné, ale většinou bez krásných ryb. To co uvádíte s tím, že povolenka a všechny poplatky k ní spjaté jsou drahé, a pokud jde člověk několikrát za rok k vodě si zarybařit – tak se to vůbec nevyrovná, a to myslím, u mě hlavně stylem chytˇ a pustˇ…
      Dále, se to paušálně sice říci nedá, ale přijde mi hodně velká arogantnost a nadřazenost některých členů rybářské stráže u kontrol. Samozřejmě většina je inteligentních s příjemným chováním a z nějakých mi přijde, že mají zvládnutou i tzv. psychologii, aby na rybáře, když se mu třeba s úlovky nedaří a je zklamaný tzv. učinili dojem. Ale přijde mi, jakoby někteří až nám rybářům při pobytu u vody a radosti rybolovu záviděli, tzv. nepřáli k úlovkům. Tohle by se dle mě určitě také v budoucnu mělo změnit a k podmínkám člena rybářské stráže bych přiřadil nějaké kurzy chování – jednání a samozřejmost podmínka středoškolské vzdělání… Od několika mladých rybářů (cca 20 – 30 let) jsem třeba u vody slyšel názor, že jim vadí, když jim starší člověk (důchodce) člen rybářské stráže – tyká… Vždyť v takovém postavení přece mladému dospělému rybáři vykám, i celkově v životě by to tak mělo být – mladým dospělým vykám, a když už chci mladému dospělému tykat, tak přece hned nabídnu solidně tykání. Při tom je to tak pěkné, když starší člověk mladému dospělému vyká – považuje ho za dospělého (stejně rovného).
      Zkrátka ten přístup k rybářům u těch kontrol, kterých se to týká změnit. Mám zkušenost i s muškařením v Čechách, a tam např. organizace oslovují rybáře u různých textů – Vážený pane kolego rybáři – z tohoto třeba jde cítit už i ten přístup…
      Ale hlavně prosadit to lepší zarybňování třeba na ten Lačnov. Uvítal bych třeba, vysazení – zarybnění, to co navrhoval s popisem ryb pan Michal. Úplně by to stačilo, a k tomu vymyslet nějaké zatraktivnění na těchto revírech třeba : horní mírou kapra – vysazování trofejních kaprů, prosazení lovu na dírkách na těchto revírech – vysazování duháků apod. Více by to mohlo přilákat mladších rybářů, kteří tomu propadnou a stanou se z nich po dlouhou dobu vášniví rybáři. Vždyť přece logicky, když bude mladý začínající rybář lovit ryby – půjde několikrát klasicky na rybník na kapry, neuloví nic, vůbec nic, a ještě přijde porybný (který neumí ani do pěti napočítat, chování, přístup, inteligence žádná – naštěstí je jich málo) , který mu nějak svým chováním znechutí – otráví rybolov tak u toho určitě do budoucna nezůstane…

Přeji všem, ať se mají u vody při rybaření se spokojeností co nejlépe. Martin.

Napsat komentář: Libor Tomek Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *