Diskuze

Vzhledem k tomu, že se v diskuzi objevují stále častěji vulgární výrazy, byla diskuze změněna na moderovanou, tj. že každý příspěvek bude nejdříve odeslán ke schválení. Zodpovězeno bude pouze členům, kteří uvedou alespoň křestní jméno a číslo členského průkazu. Na dotazy od anonymů nebo podepsané smyšlenými jmény odpovězeno nebude.

685 Responses

1. sumcař 99 napsal:

Dne 28.10 byl v lačnově uloven sumec 221cm.Sám jsem byl svědkem jeho zdolávání.Zabral na montáž s trhačkou, nevím co se týče zavážení na lačnovských rybnících ale mám taký dojem, že se to nesmí.A tak se chci zeptat co je na tom pravdy o zavážení bojek určených k lovu dravých ryb na lačnovských rybnících.Schválně neuvádím na kterém rybníce se chytl, protože by si zítra nebylo kde sednout.Děkuji za odpověď.

• Roman Konůpka napsal:

To je pěkné! Konečně byl zdolán, roky si na něj spousta rybářů dělala zálusk. Jedná se o horní rybník, to ví každý. Musel to být krásný zážitek i adrenalin. Nemáte foto ze zdolávání? Kolegovi rybáři blahopřeji! A nevíte, byl přisvojen a nebo mu byla dána svoboda?

2. Pavla J. napsal:

Ahojte lidičky,

začnu tím, že jsem členem MRS MO3 Brno – mimopstruhová povolenka (roční). A mám na Vás prosbičku. Budu na pět dní od této soboty v blízkosti vodní nádrže Karolinka v Beskydech a mám dilema… Brát s sebou náčiní, či nebrat. Nikde jsem nenašla, jestli se na nádrži dá chytat a popř. za kolik. Dočetla jsem se, že nádrž spravuje povodí Moravy, ale netuším, jestli mi bude platit moje povolenka, nebo jestli nebudu muset platit.

Proto prosím o radu… Kdyby byl někdo tak hodný a napsal sem, jestli tam máte nějaký revírek, kam bych mohla ve volné chvilce uložit své tělo a popř. kolik bych musela platit (cena pro dospělého) ;o). Děkuji Pavla J./Brno

PS: jestli tu budu s dotazem tohoto typu za „blba“, tak doufám, že jsem Vám aspoň prodloužila život smíchem. 😀

• admin napsal:

Dobrý den, vodní nádrž Karolinka slouží jako zdroj pitné vody a není součástí revíru ČRS. Necelý kilometr od ní je ale nádrž Balaton, který revírem je, a to konkrétně 471 017 – Bečva Vsetínská 4 A. Pár fotek jak to tam vypadá můžete vidět na fotogalerii z dětských závodů, které se konaly tento víkend. Odkaz zde: http://www.mocrsvsetin.g6.cz/?gallery=zavody-balaton-mladez-2014.
      Revír je ještě do pátku hájen, od soboty 25. 10. se již může chytat. Obávám se ale, že zde bude poměrně „narváno“ 🙂
      Další otázkou je, zda vám platí vaše povolenka. Pokud máte jen MRS, tak patrně ne. Potřebujete buď územní povolenku na revíry VÚS ČRS Ostrava (týdenní stojí 450 Kč), celosvazovou nebo celorepublikovou povolenku. Doporučuji vám kontaktovat jednatele MO na uvedeném tel. čísle v kontaktech na těchto stránkách, zajisté vám poradí.
      S pozdravem David Molek, administrace webu

• Roman Konůpka napsal:

To je aspoň příspěvek! Konečně rozumná rybářka, plná optimismu, radosti s chutí pohodového rybolovu. Hned je na světě lépe, když člověk ví, že ještě existují slušní členové, kteří umí nabít druhého rybářským optimismem, elánem, pohodou a příjemným vystupováním. Dovedu si představit i společný rybolov s takto příjemnou a milou rybářkou. Tak paní Pavlo, ať se Vám daří a ať si na našich krásných revírech co nejlépe zarybaříte a odpočinete. Roman

3. David Molek napsal:

Jen pro zajímavost: video z jednoho z našich revírů, kde se pstruzi chystají na vytření:
    https://www.youtube.com/watch?v=g8HJ4uGrKuM
    Ze záznamu je patrné, jak těžké to má mlíčák, když chce uhájit své teritorium před ostatními. Též jikernačka, když si připravuje místo pro výtěr. Proto prosím, než při lovu lipanů či duháků zabrodíte, zkontrolujte, jestli nešlapete právě po trdlišti a prosím, nesnažte se chytit tyto ryby v hájení, které vydávají veškerou energii k zachování další generace.

4. Jednatel MO napsal:

Upozornění na uzavření kanceláře MO.
    V týdnu od 27.10. 2014 do 2.11.2014 bude kancelář MO ČRS Vsetín mimo provoz z důvodu nepřítomnosti jednatele.
    Děkuji za pochopení.
    Jednatel MO

5. Ing. Petr Procházka napsal:

Zdravím vás pánové.

Pánové, pánové, pánové,

když si tak pročítám tuto zajímavou diskuzi, tyto pěkné stránky, tak zcela vidím, že místní organizace Vsetín funguje celkově na pstruhových vodách (zarybňování, přístup výboru k členům názorný třeba na fotogalerii zarybňování, v hospodaření revír – krásná, proudná řeka Bečva) dle mého názoru jednoduše, skvěle. To všude v ostatních organizacích rozhodně takto samozřejmé není.

Ale, pánové, co ta mimopstruhová stránka věci. Především s lovem a chytáním dravých ryb. (štika, candát, sumec, bolen, okoun)

Tak nám začal konečně ten podzim. To jak se vždy rok po roku říká, ted´ v létě je to slabé s přívlačí a lovem dravců, nejlepší je to na podzim. Tak to máme v období právě nyní pánové.

Nevím jak jste na tom s úlovky dravců vy ostatní, ale u mě a mých kamarádů rybářů, je to na měsíc říjen s úlovky dravých ryb více než slabé.

Rybek není, natož dravců.

Nebo je to snad pane Konůpko s lovem dravých ryb a momentálního krásného podzimního období na Lačnově (revíru 471 034) jiné – lepší ?

Pane hospodáři, člene profesionální rybářské stráže Veselý.

Myslím si, že byste opravdu mohl být v aktivnosti prosazování dotazů rybářů a celkové komunikace s ČRS VÚS Ostravou více aktivní. Zdá se mi, jako by se členové profesionální rybářské stráže přehnané komunikace s VÚS Ostravou vyhýbali, bránili se z důvodu jejich zpětné vazby – případného propuštění z jejich pracovních míst profesionální rybářské stráže… Taktéž v některých pracích, také je zaměstnanec k živitelům – nadřízeným ohledně nějakého prosazení dotazu – záležitosti raději zticha z důvodu obavy ztráty zaměstnání…

Atˇ už, co se např. týče prosadit to zrušení zapisování neustálých unavujících docházek na mp revírech, či zrušení nelogického a neopodstatněného hájení přemnožené oukleje pruhované, na co se již někdo v minulých komentářích dotazoval. Víte, kolika, rybářům by tohle zrušení zákazu této rybky při rybolovu dravých ryb pomohlo. Alespoň v okolí co slýchám, tak s tím hájením nikdo nesouhlasí. Rybář na Bystřičce mi říkal, že jste údajně při kontrole lovu na tuto rybku napsal napomenutí a při opětovném lovu, jste odebral povolenku. Nepřijde vám to fakt trošku přísné ! Tato rybka je otravující také dosti při lovu na umělou mušku. Zcela stejně s názorem na to psaní těch docházek na mp vodách. Proč se to konečně nezruší ?

Vždytˇ členů jen ubývá a pokles členské základny je rok od roku větší.
    Uvědomte si, že čím více se bude vše zpřísňovat ohledně rybářských pravidel a podmínek pro rybolov, tak tím více se odradí rybářů – členů ! (přejdou soukromé vody, zahraniční revíry) zmenší se členská základna, (která se neustále snižuje), VÚS bude mít neustále méně peněz směřujícím do zániku, a ještě to v budoucnosti z nedostatku peněz zruší i vaše pracovní místo profesionální rybářské stráže…

Být více příjemnější člen rybářské stráže (přístup, jednání s rybáři), více přát rybářům k úlovkům a hlavně jim poradit vždy ty nejlepší tipy pro jejich úspěšný rybolov, v tomto si myslím, že je pánové největší síla zmírnění neustálého poklesu – úbytku členů ČRS.

Taktéž ten přístup, přístup odpovědí ve webové komunikaci. Když jsem si přečetl zde na této diskuzi na slušné normální – obecné dotazy ty odpovědi od pana Miroslava Košúta, tak nepochopím, jak se dokáže vyjádřit o někom kdo se věnuje lovu dravých ryb na živou rybičku, což je zcela povolené dle rybářského řádu , že je to archaické svinstvo !

Co je pane Košúte prosímvás na tom, když rybář loví dravé ryby na živou rybičku, (třeba na ouklej obecnou, hrouzka obecného, plotici obecnou, perlína ostrobřichého, karase obecného) která je normálně k tomuto lovu povolena, a jen se slušně zeptal, jestli se v budoucnu k tomuto způsobu lovu neplánuje zrušit hájení oukleje pruhované, která je v našich revírech zcela přemnožena, či se nezačne lov na tuto rybku tolerovat ? To se musíte hned takto arogantně, nadřazeně a směšně o tomto způsobu lovu vyjadřovat !

Samozřejmě, každý rybář na tohle vyznává svůj názor. Někdo má radost z toho, když si v tropických dnech naváže několik cdc chrostíků a večer vyjde s umělou muškou, a nemůže se dočkat sběru velkých potočáků, které po-té pustí zpět do jejich rodného živlu, jiný zase vyznává, až začne podzim a vyrazí na živé rybičky na káču za štikami, a těší se na to jak odchytá. Každý rybář, je zcela jiný, ojedinělý, vyznávající něco jiného…

Ale, i tak co na lovu na živou rybičku který je oficiálně povolený na mp vodách k lovu dravých ryb od 16.6. – 31.12 prosímvás je ? Proč se o tom takto pod úrovní, buransky vyjadřujete…

Nebo další příklad vaší odpovědi. Jak se můžete takto obdobně vyjádřit na slušný dotaz o někom kdo nechytá – neprovádí momentálně lov ryb udicí, nevykonává rybářské právo, jestli může být kontrolován ?

Ty vaše odpovědi, mě ujistily k tomu, že rybářský výbor ohledně neustálého úbytku členů v úrovní jednání a přístupu k nim nedělá skoro nic…

Mělo by to vypadat v přístupu jinak, třeba tak, že by člen profesionální rybářské stráže – výboru, (když samozřejmě objíždí nespočet revírů týdně) dával – uváděl na stránkách příslušné organizace pro celkové zatraktivnění určité typy. Uvedu zde několik příkladů. / Včera jsem kontroloval tam a tam, a s dravcemi to tam jde. / Před týdnem jsem byl kontrolovat na Hartě, na té a té straně šli candáti, ale protože bylo pochmourno, tak je nachytali pouze na žlutého twistera. / Candáti šli včera na Bystřičce, ale protože foukal velký vítr, byly vlny, tak doporučuji pouze rybičku na dno. Apod. Něco takového, by bylo pro zatraktivnění současného stavu a zlepšení přístupu člena rybářské stráže k rybáři nanejvýš potřebné !!!

Myslím si pánové, že by tohle hodně prozatímních rybářú uvítalo a mohlo by to přinést když už né tak zachování současného stavu členů, tak alespoň zmírnění poklesu úbytku členské základny – zmírnění poklesu přísunu peněz do ČRS.

Kéž by se ta členská základna s počtem členů zvedla, aby fungování svazu nebylo v budoucnu ohroženo, ale pokud se nic nezmění, tak o tom pochybuji. Třeba mě/nás rybáře pan hospodář na mp vodách s lovem dravých ryb nějak překvapí, potěší…

Pokud však neuvidím zlepšení během momentálního podzimního období, tak si povolenku v následujích letech – budoucnu rozhodně neberu a se svazovým chytáním a vším na svazových vodách končím…

S pozdravem a přáním mnoha pěkných podzimních dravců z prázdných vod.

Ing. Petr Procházka

• Roman Veselý napsal:

Vážený pane, ale i ostatní kritici fungování ČRS MO Vsetín a hlavně hospodářského odboru.
      Vidím, že jste si dokázali uvědomit situaci, že jako hospodář Vsetínské organizace pracuji od března tohoto roku a tímto jsem nemohl žádným způsobem ovlivnit dosavadní způsob zarybňování našich revírů. Mně samotnému se tento způsob nezamlouval, a to byl i jeden z důvodů proč jsem tuto funkci přijal.
      Jestli mně závidíte, že odcházím z domu ráno nejpozději v 5 hodin a vracím se v 22, 24 hod a někdy až na druhý den. Denně řeším problémy kolem našich revírů, od zítřka začínáme lovit generační rybu a to znamená a nejen pro mně práci od 6 hod do 17 hod+ po dobu minimálně 10. dní. Potom je mi Vás a nejenom Vás, ale i ostatních kteří nic pro práci s rybou neudělali upřímně líto.
      Teď odpovědi na Vaše dotazy:
      Zapisování pro Vás únavných docházek na MP revírech. Dovedete si představit, že na revír (jedno jaký) přijedou rybáři provádět lov ryb více dní bez odchodu od revíru. Loví a zakrmují, po třech dnech najedou kapři začnou brát a tito, nechci zde tvrdit, že tak činí všichni a poctivým rybářům se tímto předem omlouvám. Nepoctiví rybáři začnou lovit kapry, dávat je do vezírku, případně jiného zařízení a datum úlovku budou zapisovat zpětně. V jeden den si potom ponechají více ryb než je povoleno. Z toho důvodu je také nařízeno proškrtávat datum bez úlovku. Ouklejka pruhovaná znovu, a doufám, že naposled, Vás musím odkázat na zákon 114/1992 Sb., druh silně ohrožený.
      Co se týká mé údajné kontroly napomenutí a zadržení povolenky je LEŽ. Pan Košút je členem MO Rožnov pod Radhoštěm, není ve výboru MO Vsetín a to co napíše na naše stránky, je jeho soukromý názor, který zde může svobodně vyjádřit. Pokud s ním nesouhlasíte, můžete komunikovat na Vašich e-mailech. Nevkládejte jeho názory do úst členům výboru MO Vsetín.
      Váš poslední názor o informaci, kde berou ryby, beru jako žert. Teď zcela vážně, snažili jsme se o změnu. Byla snaha informovat rybáře o zarybnění a vysazování ryb v našich revírech. V minulosti docházelo ke kritice, že o vysazení např. PO nebo PD ví pouze skupinka lidí, kteří mají šanci tyto vychytat a na ostatní ryby nezůstanou.
      Také odhájení kapra směřujeme na víkendy, aby i ti, kteří chodí do práce, mohli navštívit v tuto dobu revíry a zachytat si.
      Vysazování dravců závisí na dodavatelích, je to záležitost, kterou nemůžeme ovlivnit a množství je dáno zarybňovacím plánem stanoveným Ministerstvem zemědělství. Pro neustálé neopodstatnělé napadání hospodářského odboru MO Vsetín a jeho práce od dnešního dne končím s informováním o práci kolem ryb, vysazování do revíru. Doufám, že se nadále budete ve svých příspěvcích chovat slušně a naše stránky nedopadnou jako Rožnovské kde kolonku diskuze zrušili.

Hospodář MO Vsetín Veselý

• admin napsal:

Dobrý den,
      chtěl bych k této diskuzi jenom ve stručnosti podotknout: Pokud má někdo svůj názor, může ho zde svobodně vyjádřit, proto byla tato diskuze umožněna. Druhá věc je, že zde přispívají také lidé, kteří zde bez toho, aniž by věděli něco o možnostech svazu, zákonech ČR, atd., kritizují kde co, a následně si píší sami se sebou a pak jen mrhají drahoceným časem hospodáře, který jim (mu) v dobré víře stále odepisuje, a také dalších lidí, kteří pro ryby a svaz něco dělají.
      Jako příklad bych uvedl právě poslední příspěvek „pana“ Ing. Petr Procházky, z jehož IP adresy bylo do diskuze směřováno letos již 11 příspěvků pod různými jmény. Taktéž jsem zaznamenal, že v jeden den si častý nejmenovaný kritik MO z jedné IP adresy přitakával na svůj dotaz pod jménem Jindřich Psota.
      Prosím vás, pokud máte svůj názor, vyjádřete to svým jménem a neschovávejte se zbaběle za vymyšlené. Pokud máte opravdu s fungováním MO takový problém, pak doporučuji v úřední hodiny zajít do kanceláře, kde vám odpoví na vaše dotazy a nebudete muset vypisovat romány na webu a brát lidem čas, který by mohli strávit ať už prací pro dobré fungování organizace nebo třeba na rybách, kvůli čemuž to vlastně všichni děláme. Děkuji
      David Molek, administrace webu MO

• Jindřich Dolanský napsal:

Dobrý den. Chtěl bych jenom upřesnit, že není v naší organizaci zaregistrován k 10.6.2014 a tudíž není členem žádný ing. Petr Procházka. Dolanský

6. michal napsal:

Dobrý den, zaslechl jsem něco o tom, že by mělo proběhnout touto sobotu na lačnovských rybnících dosazení mírových ryb.Zajímá mě jestli se bude hájit jak lov kapra (hájení kapra beru za samozřejmost) tak lov dravců.Zkrátka jestli se budou moci lovit dravci při zahájení rybníků.Jestli zahájení platí jenom pro lov kaprů .Děkuji za odpověď.

• Veselý Romanv napsal:

Tuto sobotu se na Lačnov žádné ryby vysazovat nebudou, lov dravých ryb bude povolen.
      S pozdravem Veselý.

7. jara napsal:

Co je na tom pravdy, že by měl byt udajne na hornim rybniku v lacnove sumec pres 2metry.

8. Tom napsal:

Takže na kdy je naplanovano dosazeni ryb?A na jak dlouho se budou rybniky po dosazení hájit?Děkuji

• Veselý Roman napsal:

Balaton bude osazen na 90% v pátek 10.10. potom bude zahájen. Ostatní revíry podle uskutečněných výlovů u dodavatelů Tovačov a Mohelnice. Všechny termíny se včas dozvíte na stránkách MO Vsetín.
      Na MP revírech může hospodář 2 x ročně 14 dní hájit revír z hospodářských důvodů. Toto ustanovení bude využito. Jenom odhájení budeme směřovat na víkendy ať mají pracující možnost účasti při lovu ryb po ukočení hájení.
      Veselý

9. Michal 87 napsal:

Za sebe mluvím ze mam letos pouze jednoho dravce candata pod 60cm k tomu ještě akorat kamarad chytil stiku 70.Připada mi ze ten candat a stika byli asi jedini dravci na lacnovskych rybnicich.Melo by se stim neco delat.

• Jednatel MO napsal:

Jo když neberou tak neberou. Ale z vlastní zkušenosti vím že tam jsou.

• thomas napsal:

No já na Lačnově zatím na rybičku jen úhoře přes 70cm (v srpnu), ale někdy v uplynulém víkendu se na spodním rybníku udajně vytáhl sumec kolem 150cm. Nemohu ale potvrdit, pouze se mi doneslo přes rodinného známého co u toho měl být…

10. Pavel Šťastný napsal:

Dobrý den, bude se ještě letos dosazovat Bečva 3 od Ústí po Halenkov duhákem popř. sivenem?
    Děkuji za info.

• Veselý Roman napsal:

Ano, je předpoklad začátek října ryba má 27 až 30+ cm a bude vysazeno cca 1q těchto ryb PD.
      Bude upřesněno na našich stránkách. Záleží na počasí a stavu vody.
      S pozdravem Veselý

11. Tomáš Surovec napsal:

Dobrý den.

Neplánuje se, konečně zrušení celoročního hájení oukleje pruhované ?
    Absolutně nepochopím porybné, co za to dokážou odebrat rybáři povolenku a dát ještě pokutu.
    Členů jen rok od roku ubývá a pokud se nezatraktivní podmínky pro rybolov a neudělají se benevolentnější , mírnější pravidla, tak jde svazové chytání s penězi pro výbor, organiace, krajské porybné pomalu do zániku…
    Děkuji. Tomáš Surovec

• Zuzaňák napsal:

Přesně tak, vždyt´ co se děje na mimopstruhových vodách s celkovými věcmi je opravdu nás slušných rybářů na naštvání.

Když jsem si v této inteligentní diskuzi (některé příspěvky jsou napsány fakt pěkně a rozumně, kéž by takoví byli i někteří členové rybářské stráže) ,
      přečetl jen ty dvě ojedinělé odpovědi na příspěvky od pana Miroslava Košúta, ohledně lovu na rybku ouklej pruhovanou, nebo s tím kontrolováním nelovícího rybáře, tak se mi fakt nezdá, jak může dotyčný z výboru místní organizace napsat takto arogantní a nadřazené odpovědi na slušné obecné dotazy.
      Kdo to je ten Miroslav Košút ? (Jaké postavení má ve vsetínské organizace) ?
      Občas se vážně divím, když jde porybný na mp vodu kontrolovat, že kolikrát má rybář ještě sílu a chování z těch neúspěchů rybolovu se s ním na úrovni slušně bavit…

Je to z většiny s rybolovem na mimopstruhových vodách tak špatné – slabé. A znova a znova, znova.
      Kapři se vysazují a nějací jsou, ale hlavně ti dravci ! Pan hospodář Veselý do příspěvku uvede podzimní zarybnění na Lačnov, ale opět jen kapr, amur. Dravá ryba zase žádná.

Zcela logickým propočtem, zhruba 300 členů rok od roku ubývá a ubývá – 300 x 3000 Kč (ano, tolik stojí celkové povolení pro rybolov ročně) je skoro – 1.000.000 Kč každý rok , další rok mínus milion… Takže každý rok je mínus ve 100. tisících Kč , pokud to tak půjde dál, tak opravdu půjde vše – peníze (pro místní organizace, VÚS, profesionální členy rybářské stráže) do zániku.
      Nedivím se, že ubývá hodně členů, myslím si, že místním organizacím, VÚS, a samotným profesionálním členům rybářské stráže tohle dojde, až nebude ani na jejich výplaty.

Nízká atraktivita revírů, přísná pravidla pro rybolov na mp vodách, a nedostatečný neboli žádný přístup členů rybářské stráže k lovícím rybářům, jsou dle mě největší problémy v současnosti trvajícího budoucího možného zániku – rozpadu celého fungování rybářského územního i celosvazového svazu…
      Zuzaňák

• Veselý Roman napsal:

Pan Košút není a nikdy nebyl členem MO Vsetín, to co napsal je jeho soukromý názor.
        Uvedl jsem kapra a amura, jsou to ryby které naše rybáře nejvíce zajímají. Samozřejmě budou vysazeny i další druhy ryb o kterých budete informováni.
        S pozdravem Veselý

• Veselý Roman napsal:

Ouklejka pruhovaná, zákon o ochraně přírody a krajiny 114/1992 Sb., druh silně ohrožený.
      Pokuste se vysvětlit co jsou to benevolentnější pravidla. Práce členů RS si vážím, pokud jste se setkal s problémem uveďte konkrétní příklad.
      S pozdravem Veselý

• Tomáš Surovec napsal:

No, to je na vás co jsou to mírnější pravidla a celkové nutné zatraktivnění celého systému. Máte to jako zaměstnání, celé dny komunikujete s rybáři, tak zajisté víte… Dělejte tak, ať na mp vodách rybaření z důvodu přísných pravidel a nulové atraktivnosti s lovem dravých ryb opravdu nezanikne a pracovní místa členů profesionální rybářské stráže se z nedostatku peněz nuceně v budoucmu fakt nezruší…Tomáš Surovec

12. Michael napsal:

Pane Konůpka. Můžu vás poprosit aby jste na moje případné dotazy už nikdy neodepisoval?? Učit a poučovat můžete svoje děti či vnuky. Prd o té fotce víte, a každý normální člověk tu fotku pochopil viz THOMAS. ALe jak tady tu diskuzi čtu od začátku roku, tak VY normální nebudete.!!

• Roman Konůpka napsal:

Vážený pane Michaeli,
      přestože máte přání, abych na Vaše příspěvky již nereagoval, mohu Vás ujistit, že již reagovat nebudu. Ale ještě si dnes dovolím jednu reakci. Vím, jak někteří rybáři měří své úlovky, a tak je zcela logické zmínit, že měření na fotce bylo špatné. Nikde jsem nenapsal, že jste takto měřil Vy. A pokud jste si pořádně přečetl můj příspěvek, tak píši, že pokud jste rybu neměřil, měl jste k fotce dát informaci, že se jedná o ilustrační foto. Snažím se hájit rybářský cech v zájmu nás, slušných rybářů, poukazovat na ty, kteří jsou masaři a nedodržují Rybářský řád! A vzhledem k tomu, že nikdy ve svých příspěvcích nepoužívám vulgarity jako Vy, dovolte mi Vás na závěr ještě jednou poučit. Vy PRD víte o jazyce českém, protože jste ve svém krátkém příspěvku „nasekal“ 6 hrubých chyb. Takže pokud chcete cokoliv publikovat v jazyce českém, vraťte se na první stupeň základní školy a nebo se zeptejte svých dětí či vnuků!
      P.S. Věřím, že nás, poctivých rybářů, kterým není lhostejné jak se někteří masaři u vody chovají, jaké ryby a kolik kusů si přisvojují, jak se zarybňuje, mým postřehům a připomínkám rozumějí.

13. Jakub napsal:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli bude někdy na pořadí v příštích týdnech výsadba ryb do lacnovskych rybníků? Děkuji za odpověď.

• Veselý Roman napsal:

4.10. bude vysazen kapr, následně 300 ks amura dvouletého. Po výlovech chovných rybníků našich svazových dodavatelů bude vysazen zbylý kapr do 60% vysazovacího plánu. Ostatní kapři budou vysazeni na jaře.
      S pozdravem Veselý

14. Veselý Roman napsal:

V průběhu týdne od 8.9. bude vysazen PD. Vsetín od Panské zahrady po splav na Ohradě a část Bečvy od splavu po Janovou. Bude včas upřesněno. Je září tak už jenom mušky!!
    S pozdravem Veselý

15. Martin napsal:

Pane Romane, jinou odpověď jsem od Vás ani nečekal a konečně jsem se dozvěděl, co jsem zač.
    Škoda, že Vaše poznatky a vědomosti nepřenesete do praxe – určitě by to rybám a revírům pomohlo více, než Vaše „házení rybářů do jednoho pytle“..samozřejmě s vyjímkou Vás a Vašich kolegů.
    Jenom doufám, že takových rádoby „pomocníků“, kteří umí psát hotové romány bude co nejmíň. K Vašim super příspěvkům se na Vaše doporučení už opravdu vyjadřovat nebudu – je to ztráta času./raději ho strávím se svými přáteli u vody./ Končím heslem Klacíkům Zdar………..

• Roman Konůpka napsal:

Milý pane Martine,
      pochybuji o Vašem rybářském umu, usuzuji z toho, jak reagujete, ale když budete pravidelně a poctivě rybařit, určitě Vám budou vadit pytláci, masaři, nenasytní důchodci a ti, co nedodržují Rybářský řád. Jednoznačně máte strach z RS, proto Vám doporučuji rybařit dle platných předpisů a dát „svobodu“ rybě, která ještě nemá stanovenou míru. Stačí se jen podívat na drancování línů na jaře, přisvojování více ryb, třeba i nemírových….. Přece rybolov o tomto není!!! A jestli tak rybaříte, pak jste jednoznačně rybářský barbar!!! Dále s Vámi nehodlám komunikovat, protože Vás řadím do kategorie „masařů!!!! Jednoznačně Vám nejde o rybolov, ale o to, být mistrem a nachytat co nejvíce kg rybího masa. Na závěr: nevím o jakém Vašem klacíku hovoříte, nicméně Vám doporučuji, pořídit si pořádný prut!

16. Michael napsal:

Zdravím, jen se chci zeptat copak je tohle za rybu. Každý říká něco jiného, tak se chci zeptat dlouholetých odborníků.. díky
    http://postimg.org/image/u7ljdj7r3/
    http://postimg.org/image/duxlditv3/

• David Molek napsal:

Nejsem dlouholetý odborník, ale řekl bych jelec jesen. Po konzultaci se členem RS – možná i trochu šmrnclý perlínem 😉

• Roman Konůpka napsal:

Pane Michale,
      druh ryby je naprosto jasný a plně souhlasím s kolegou RS. Ale, pokud mohu doporučit, naučte se správně měřit ryby, jejich skutečnou délku!!! Délka ryby se měří od vrcholu rypce po konec nejdelších paprsků ocasní ploutve. Nejlépe je změřit ji tak, jak nám odborná literatura doporučuje u rypce zabodnout klacík a u konce ocasní ploutve také. Potom tuto vzdálenost mezi oběma klacíky změřte a máte přesnou míru ryby. V žádném případě neměřte tak, jak měříte na ukázce, tedy že Vám metr začíná někde na začátku rybníka a pak měříte ke konci ryby. Neměří se, ani přes šířku ryby!!! Pak se ani nedivím, pokud se takto měří ryby na našich nádržích, že na našich tocích, hlavně pak na Lačnovských rybnících nejsou ryby. Bylo by také vhodné, aby RS řešila i tuto stránku a měřila přisvojené ryby přímo při kontrolách u vody a při nesprávně uvedené míře ryb ihned zabavila povolenku k výkonu rybářského práva! Právo na toto RS samozřejmě má! Nepřesné, či zkreslující měření ryb a ponechání si ryby nemírové patří bohužel k dost častým jevům rybářů, pytláků, masařů.
      Petrův zdar!
      Roman Konůpka

• Martin napsal:

Vážený pane Konůpko.
        Vzhledem k Vašim předchozím komentářům se divím, že jste vůbec schopen s názorem lidí, kteří pro ryby něco dělají, souhlasit. Pan Michael určitě neřešil velikost vyfocené ryby, ale její druh.
        Jestliže používáte zmíněný způsob měření ryb v praxi, myslím si, že byste měl své oprávnění k lovu ryb dobrovolně odevzdat Vámi stále kritizované RS.
        I když pardon. Vás se to vlastně netýká. Podle Vašich starších příspěvků nejste Vy ani Vaši kolegové schopni ulovit na „našich“ revírech žádnou rybu , natož mírovou. Myslím si, že více přemýšlení u vody, jak na ryby vyzrát, by Vám přineslo větší radost a pohodu, než psaní těch Vašich nesmyslů.

• Roman Konůpka napsal:

Pane Martine,
          asi patříte k těm, co o rybářském právu vůbec nic neví a bojí se kontrol RS. Další masař, který chce jen na ryby vyzrát! Jinak byste tento paskvil co jste zde napsal, nemohl vůbec publikovat. Na fotografii je ukázka, kolik ryba měří, ovšem je měřena špatně! Já jen poukázal na špatné měření ryb – viz ukázka! Jestli tak měříte Vy, tak jste to právě Vy, kdo by měl odevzdat papíry a být ještě pokutován za hrubé porušování rybářského práva! Vaše přemýšlení o rybách asi není logické, protože jste nepochopil podstatu věci. Víc myslete, a to nejen u vody! RS rozhodně nekritizuji, chci pomoci a oni to ví. Je mi jen líto krásných našich vod a naprosto odsuzuji masaře a ty, kteří tyto vodu plundrují a dělají u vody nepořádek. Proto je třeba hledat řešení a informovat o nedostatcích, slabých stránkách, ale to Vy neumíte! Takže raději mlčte!

• thomas napsal:

🙂 asi každý normální, logicky smýšlející člověk pochopil, že ten metr na fotce slouží k orientační představě o velikosti jedince kterého pan Michal nafotil a dal do diskuze s prosbou o přibližnou determinaci druhu. 🙂 teda skoro každý 🙂

• Roman Konůpka napsal:

V rybářské terminologii neexistuje žádná orientační míra!! To si pak můžete orientačně přisvojit kapra 30 cm! Pokud by byl problém s tím, že se nejedná o úlovek pana Michaela, neměl propagovat rybu takto měřenou a nebo do příspěvku měl jednoznačně uvést, že se jedná o ilustrační foto!!!

• Pavel Šťastný napsal:

A kde je napsáno, že si dotyčný rybu přisvojil? Pochopil jsem to tak(myslím i že spousta ostatních), že ji vrátil zpět do vody. Tedy já bych to určitě udělal, kdybych si nebyl zcela jistý co je to za druh ryby. Měl by jste pane Romane příště lépe číst příspěvky 😀

• Roman Konůpka napsal:

Vážený Pavle,
              myslím si, že kdyby rybu vrátil do vody, vůbec by se nezaobíral přiloženým metrem. A to ještě tak, aby velikost ryby byla větší než skutečně je. Já když rybu pouštím a chci ji dát „svobodu“, rozhodně ji neměřím, pokud se nejedná o trofejní rybu. Myslím, že v ukázce rozhodně o trofejní rybu nešlo. Vůbec o nic nejde, myslím že polemiky jsou na toto téma bezvýznamné, ale je třeba poukázat na to, že na fotce (ať už rybu měřil kdokoliv) ji měřil opravdu špatně s cílem dosáhnout větší délky a tím rybu přivlastnit. Akorát zapomněl na to, že si pozorný rybář tohoto všimne. Já tedy při měření zásadně rybu měřím od rypce a metr mi začíná nulou, tedy začátkem metru. Každý rozumný rybář, který má rád přírodu a ryby ví, jak se ryba měří a je rozumný, ale bohužel se setkávám i s těmi masaři a ti jsou schopni vzít naprosto nemírové ryby. Dokonce jsem byl svědkem (revír Labe), že tamní rybáři stříhali kaprovi ocasní ploutev, neboť kapr bohužel měřil 72 cm, horní míra je tu 70 cm, a tedy kapr 70 cm včetně (tedy i 70 cm) musí být šetrně a bez prodlení vrácen vodě, kde byl uloven. Takové jednání rybářů mi opravdu vadí! Nebo je to podle Vás v pořádku? A k Lačnovským rybníkům není co dodat. Běžně tam nacházím nastražené pytlácké návazce, třeba i 15 návazců. Večer nastraží, ráno sklidí. Lov nonstop je tu běžný! Kontrola nikde! To mi vadí a opravdu mi to není lhostejné. Věřím, že většina rybářů si chce u vody odpočinout, zarybařit si a potěšit se z krás našich revírů a přírody.

Napsat komentář: Michal 87 Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *